Požeminiai smūgiai, kurių židinys buvo negiliai vandenyno dugne, buvo užfiksuoti apie 21 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Drebėjimo epicentras buvo prie Sumatros salos pietvakarinių krantų, maždaug už 50 km nuo Pietų Sumatros provincijos.

Pajutę drebant žemę žmonės Pietų Sumatroje ir Benkulu provincijoje išbėgo iš namų, pranešė vietos žiniasklaida ir pasakojo įvykių liudininkai, su kuriais susisiekė naujienų agentūra AFP.

Vis dėlto tarnybos kol kas nepranešė apie nukentėjusius žmones arba padarytą žalą. USGS taip pat prognozavo menką tikimybę, kad drebėjimas padarys kokių nors nuostolių, o cunamių pavojus nebuvo paskelbtas.

Tačiau Indonezijos meteorologijos ir geofizikos agentūra (BKMG) patarė gyventojams „saugotis galimų pakartotinių smūgių“.

Jos vertinimu, smūgių stiprumas siekė 6,5 balo, o epicentras buvo maždaug už 64 km nuo kranto.

Indonezija patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“ – didelio seisminio ir vulkaninio aktyvumo sritį.

Vėliausias stiprus žemės drebėjimas šalį supurtė kovą. Tąsyk 6,7 balo požeminiai smūgiai supurtė Sumatros vakarų pakrantę. Vėliau taip pat įvyko virtinė stiprių pakartotinių smūgių.

Mėnesiu anksčiau 6,2 balo žemės drebėjimas Sumatros šiaurės pareikalavo mažiausiai aštuonių žmonių gyvybių, dar dešimtys gyventojų buvo sužeisti.

2004 metais 9,1 balo žemės drebėjimas, kurio židinys buvo netoli Sumatros pakrantės, sukėlė katastrofinį cunamį, pražudžiusį regione apie 220 tūkst. žmonių, iš jų apie 170 tūks. – Indonezijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją