Jis pareiškė, neva „Ukrainos režimas įvykdė teroristinį išpuolį“.

„Ji buvo puiki stačiatikė, patriotė, karo korespondentė, centrinių kanalų ekspertė ir filosofė. Jos pasisakymai ir reportažai visada buvo gilūs, pagrįsti ir santūrūs. Ji niekuomet neragino smurtauti ar kariauti. Savo [karjeros] kelio pradžioje ji buvo kylanti žvaigždė. O Rusijos priešai ją niekingai ir vogčiomis nužudė...

Tačiau mūsų, mūsų tautos, neįmanoma palaužti net ir tokiais nepakeliamais smūgiais. Jie norėjo užgniaužti mūsų valią kruvinu teroru prieš pačius geriausius ir pažeidžiamiausius mūsiškius. Tačiau savo jie nepasieks. Mūsų širdys trokšta ne paprasčiausio keršto ar atpildo. Tai būtų pernelyg smulkmeniška, visai nerusiška. Mums reikalinga tik mūsų Pergalė. Ant jos aukuro mano dukra paaukojo savo mergišką gyvenimą. Todėl prašau – laimėkite!“ – rašoma A. Dugino pareiškime.


Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė užuojautą dėl D. Duginos mirties ir negailėjo jai liaupsių.

„Žiaurus nusikaltimas nutraukė Darjos Duginos – šviesaus, talentingo žmogaus, turinčio tikrą rusišką širdį, – malonų, mylintį, užjaučiantį ir atvirą gyvenimą. Žurnalistė, mokslininkė, filosofė, karo korespondentė sąžiningai tarnavo žmonėms, Tėvynei, darbais įrodė, ką reiškia būti Rusijos patriotu. Darjos Duginos atminimą amžinai išsaugos jos artimieji, draugai ir bendraminčiai“, – rašoma Kremliaus svetainėje.

Viena ištikimiausių Rusijos propagandisčių, televizijos tinklo RT vyriausioji redaktorė Margarita Simonian pagrasino į Estiją pasiųsti „profesionalų“.

„Dašos žudikai jau Estijoje. Estija, žinoma, jų neišduos. Manau, pas mus atsiras profesionalų, norinčių Talino apylinkėse pasigrožėti smailėmis“, – socialiniame tinkle rašė ji.

Tai akivaizdi užuomina į garsųjį jos „interviu“ su Sergejaus Skripalio nuodytojais.

Du vyrai televizijos studijoje neigė turintys ką nors bendro su Skripaliais, atrodė sutrikę ir išsigandę, ne itin įtikinamai aiškino, kad tėra paprasti turistai, norėję pamatyti Solsberio katedros 123 metrų aukščio smailę.

Delfi primena, kad Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) pirmadienį apkaltino Ukrainą dėl Rusijos ideologo A. Dugino dukters Darjos žūties.

D. Dugina žuvo šeštadienį, sprogus jos automobilyje padėtai bombai. Manoma, kad tikrasis atakos taikinys buvo jos tėvas.

„Nusikaltimą suorganizavo ir įvykdė Ukrainos specialiosios tarnybos“, – pranešime pareiškė FSB ir pridūrė, esą įtariama užpuolikė, 1979 m. gimusi Ukrainos pilietė, po nusikaltimo paspruko į Estiją. Anot FSB, įtariamoji 2022 m. liepą atvyko į Rusiją ir apsigyveno tame pačiame pastate, kuriame gyveno ir D. Dugina, o lemiamą šeštadienį nuvyko į tą patį renginį, kuriame dalyvavo D. Dugina ir jos tėvas.

Kaip skelbė Rusijos žiniasklaida, D. Dugina paskutinę minutę pasiskolino savo tėčio automobilį.

60-metis ultranacionalistinių pažiūrų A. Duginas kartais įvardijamas „Putino Rasputinu“ ar „Putino smegenimis“. Jis aktyviai palaiko dabartinį Rusijos karą Ukrainoje ir jau kurį laiką pasisako už rusakalbių teritorijų suvienijimą į didžiulę naują Rusijos imperiją. Jis nuo Krymo aneksijos 2014 m. įtrauktas į Vakarų sankcijų sąrašus.

Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas sekmadienį paneigė, kad dėl šio nusikaltimo atsakingas Kyjivas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)