Visgi jis pabrėžė, kad vyriausybė toliau „rems“ santuoką kaip vyro ir moters sąjungą.

„Vyriausybė atmes (šį įstatymą) ir dekriminalizuos seksą tarp vyrų. Esu įsitikinęs, kad tai padaryti yra teisinga ir kad dauguma singapūriečių dabar tai priims“, – premjeras sakė skelbdamas svarbią politinę kalbą.

Lee Hsienas Loongas pridūrė, kad padėtis Singapūre dabar yra kitokia nei buvo prieš 15 metų, kai vyriausybė nusprendė, jog įstatymas turi išlikti.

Gėjai „dabar geriau priimami“ bendruomenėse, ypač tarp jaunesnių singapūriečių, teigė jis.

Įstatymo panaikinimas „suderins teisę su dabartiniais visuomenės papročiais ir, tikiuosi, suteiks tam tikrą nusiraminimą gėjams singapūriečiams“, kalbėjo premjeras.

Ir britų kolonijinio valdymo laikų paveldėtas Singapūro baudžiamojo kodekso straipsnis 377A numato, kad už vyro lytinius santykius su kitu vyru gali būti baudžiama iki dvejų metų įkalinimu.

Gėjų teisių aktyvistai seniai teigė, kad ši nuostata neatitinka turtingo miesto valstybės vis šiuolaikiškesnės ir spalvingos kultūros. Tačiau jų pastangos, kad minėtas teisės aktas būtų atmestas, dukart buvo nesėkmingos.

Kita vertus, panaikinus 377A straipsnį homoseksualių asmenų teisė susituokti nėra pripažįstama.

Pasak Lee Hsieno Loongo, vyriausybė pripažįsta, kad „dauguma singapūriečių nenori, jog [įstatymo] panaikinimas iššauktų visų mūsų visuomenės normų drastišką pokytį“, įskaitant mokyklose dėstomą santuokos sampratą.

„Taigi, net jeigu panaikinsime 377A straipsnį, remsime ir saugosime santuokos institutą“, – sakė premjeras ir pabrėžė, kad pagal įstatymus „Singapūre pripažįstamos tik santuokos tarp vieno vyro ir vienos moteris“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją