Europos vaistų agentūra (EVA) nurodė, kad preparatas „Imvanex“ dabar gali būti leidžiamas tik po viršutiniu odos sluoksniu, o ne giliai po oda, kaip yra dabar.

Skiepijant naujuoju metodu bus sunaudojama tik penktadalis vakcinos kiekio, tačiau gaunamas panašus antikūnų kiekis, nors kyla didesnė odos sudirginimo rizika, teigiama Amsterdame įsikūrusios priežiūros institucijos pranešime.

„Nacionalinės institucijos gali nuspręsti laikinai naudoti „Imvanex“ kaip intraderminę injekciją mažesne doze, kad apsaugotų rizikos grupės asmenis dabartinio beždžionių raupų protrūkio metu, kol vakcinos pasiūla yra ribota“, – teigė EVA.

Už sveikatą ir maisto saugą atsakinga eurokomisarė Stela Kiriakides sakė, jog šis sprendimas yra „labai svarbus, nes jis leidžia paskiepyti penkis kartus daugiau žmonių su turimomis vakcinos atsargomis“.

„Tai užtikrina didesnes galimybes skiepyti rizikos grupei priklausančius piliečius ir sveikatos priežiūros darbuotojus“, – sakė ji pareiškime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją