Pasak Rusijos pilietinių teisių aktyvistės ir kalinių teisių ekspertės Olgos Romanovos, šalyje verbuojami įtariamieji ir kaltinamieji. Mainais į savanorystę kariauti jiems žadama nutraukti prieš juos pradėtas baudžiamąsias bylas. O. Romanova rėmėsi pavyzdžiais iš Maskvos srityje esančių kardomojo kalinimo centrų, tačiau nurodė mananti, kad tokia praktika taikoma visos šalies mastu.

Kadangi Rusija nėra paskelbusi visuotinio šaukimo, kad galėtų papildyti savo karines pajėgas Ukrainoje, šalis yra priklausoma nuo karių savanorių. Tai, kad Rusijai trūksta karių fronte įrodo ir šalyje vis pasirodančios lauko reklamos, skatinančios vykti kariauti į Ukrainą.

Rusijos teismų sistemoje praktiškai visos bylos baigiasi apkaltinamuoju nuosprendžiu, tad įtariamiesiems ir kaltinamiesiems dabar tenka rinktis, ar vykti į karą, ar į kalėjimą.

Kalinių verbavimą Rusijoje taip pat patvirtino projekto kovai su smurtu Rusijos kalėjimuose „Gulaga.net“ įkūrėjas Vladimiras Osečkinas. Pasak jo, tai liudijančių ženklų pastebėta Sankt Peterburge, Riazanėje, Tverėje ir Brianske.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją