Tai, remdamasi Rusijos ambasadoriumi JAV Anatolijumi Antonovu, paskelbė šalies propagandinė naujienų agentūra „Interfax“.

„Galima užtikrintai teigti, kad norėtume matyti Sergejų Viktorovičių Lavrovą JT Generalinėje Asamblėjoje“, – pareiškė V. Antonovas.

Jo teigimu, pastaraisiais metais JAV esą rusų diplomatams „ne kartą sukėlė sunkumų šiems vykstant į darbinius vizitus.“

„Ambasada jau kreipėsi į Baltuosius rūmus ir Valstybės departamentą su reikalavimu nedelsiant išduoti vizas ministrui ir visiems Rusijos delegacijos nariams“, – pažymėjo Rusijos ambasadorius.

Pasak jo, daugelis kreipiasi į rusų diplomatus su klausimu, ar į Niujorką atvyks S. Lavrovas. Kas tie „daugelis“, ambasadorius nenurodė.

„Todėl galima užtikrintai pasakyti, kad daugelis norėtų pamatyti S. Lavrovą Generalinėje Asamblėjoje. Priminsiu apie neseniai vykusius jo vizitus į Aziją, Afriką: ten jo laukė, norėjo susitikti“, – kalbėjo A. Antonovas.

77-oji Generalinės Asamblėjos sesija vyks rugsėjo 13–27 dienomis Niujorke.

Vasarį Rusijai padėjus karą Ukrainoje JAV prezidento Joe Bideno administracija patvirtino sankcijas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)