„Mes manome, kad Rusijos piliečių ir įmonių įvažiavimo į Sakartvelą kontrolė yra šalies nacionalinio saugumo klausimas. Reikalaujame tučtuojau įvesti vizų režimą RF piliečiams ir peržiūrėti teisinį statusą tų asmenų, kurie jau atvyko į šalies teritoriją“, - sakoma pareiškime.

Jo autoriai atkreipia dėmesį į tai, kad nuo šių metų vasario Sakartvele įregistruota apie 6 400 Rusijos bendrovių – septynis kartus daugiau negu per visus 2021 metus. Pasak jų, rusai gali nekliudomai naudotis Sakartvelu, kad apeitų Vakarų sankcijas.

„Tęsiama (kai kurių Sakartvelo regionų) okupacija, etniniai valymai, Rusijos surengti Sakartvele, nusikaltimai žmoniškumui, nesiliaujantis konfliktas Ukrainoje ir dažnai naudojamas metodas – intervencija į užsienio valstybę savo piliečių „gynimo“ dingstimi – visa tai sudaro pakankamą pagrindą įvesti vizų režimą“, - pabrėžia pareiškimo autoriai.

Anot jų, priešiškos šalies piliečių teisių ribojimas yra plačiai taikoma praktika ir neprieštarauja tarptautiniams standartams žmogaus teisių srityje.

Dokumente taip pat reiškiama tvirta parama ukrainiečiams, kovojantiems už savo laisvę.

Pareiškimą pasirašė 19 Sakartvelo nevyriausybinių organizacijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)