Savo veikla socialiniame tinkle Salma al-Schihab „destabilizavo visuomeninį ir valstybės saugumą“, žmogaus teisių organizacija GCHR trečiadienį citavo prokuratūros kaltinimus. Tai griežčiausia bausmė, kada nors skirta šalyje aktyvistui ar aktyvistei.

Dviejų vaikų motina ir doktorantė S. al-Schihab iš tikrųjų gyvena Didžiojoje Britanijoje. Lankydamasi gimtojoje Saudo Arabijoje, jis 2021 metų sausį buvo sulaikyta likus kelioms dienoms iki planuoto išvykimo. Moteris priklauso šiitų mažumai, kuri sunitiškoje šalyje yra diskriminuojama ir persekiojama. Pradžioje jai buvo skirti šešeri metai kalėjimo, tačiau apeliaciniame teisme bausmė padidinta iki 34 metų.

Savo tviterio paskyroje S. al-Schihab turi 2 500 sekėjų. Čia ji, be kita ko, remia kampanijas, kuriomis siekiama panaikinti vyriškos globos sistemą Saudo Arabijoje. „Atmetu neteisybę ir remiu engiamuosius“, – rašė ji vienoje tviterio žinutėje 2019 metais. 2020-aisiais ji reikalavo „laisvės patriarchato kaliniams“. Teisėjai griežtą bausmę apeliaciniame procese argumentavo ir kova su terorizmu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją