Tai trečiadienį pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba, kuria remiasi UNIAN.

Pasak Ukrainos žvalgybos, Rusijos karinė vadovybė vis aktyviau verbuoja į armiją užsieniečius, kadangi vis mažiau Rusijos piliečių nori vykti į karą Ukrainoje.

Maskvos srityje karinių komisariatų ir policijos skyrių darbuotojams duotas nurodymas „organizuoti agitacinius renginius“ Uzbekistano, Tadžikistano ir Kirgizijos piliečiams.

„Be finansinės paskatos, tiems, kurie sutiks pasirašyti sutartį ir vykti į Ukrainą, žadama Rusijos pilietybė“, – sakoma pranešime.

Tuo pat metu Čečėnijoje toliau formuojami ir rengiami keturi batalionai, kuriuos ketinama siųsti į karą Ukrainoje.

Pasak Ukrainos žvalgybininkų, didelę dalį „savanorių“ šiuose batalionuose sudaro Čečėnijos jėgos struktūrų pagrobti jauni vyrai, daugiausia – iš kaimų.

Grasinimais pradėti jų baudžiamąjį persekiojimą pagal suklastotus kaltinimus ar net kankinimais „savanoriai“ verčiami pasirašyti sutartis dėl dalyvavimo kare Ukrainoje.

„Praktika grobti vyrus papildant Ukrainoje kariaujančius dalinius ir įsiteikiant Maskvai kelia didelį Čečėnijos gyventojų nepasitenkinimą. Respublikos piliečiai piktinasi, kad Kadyrovas siunčia musulmonus dalyvauti ir žūti „svetimame“ dviejų krikščioniškų tautų – rusų ir ukrainiečių – kare. Tokia Kadyrovo politika laikoma musulmonų išdavimu“, – pažymima Vyriausiosios žvalgybos valdybos pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)