Kaip sakė pirmosios ponios atstovė spaudai Elizabeth Alexander, „peršalimą primenantys simptomai“ jai pasireiškė pirmadienio vakarą, kartu su prezidentu Joe Bidenu atostogaujant Pietų Karolinoje.

Greitasis COVID-19 testas COVID-19 neparodė, tačiau J. Biden PGR testo rezultatas buvo teigiamas, nurodė E. Alexander.

71-erių J. Biden paskirtas antivirusinis vaistas „Paxlovid“ ir ji mažiausiai penkias dienas izoliuosis vasarnamyje.

Ji „yra paskiepyta dviem [vakcinos nuo COVID-19] dozėmis ir dviem stiprinamosiomis dozėmis ir jaučia tik lengvus simptomus“, sakė E. Alexander.

Į Baltuosius rūmus J. Biden grįš tik kai dviejų iš eilės COVID-19 testų rezultatai bus neigiami.

Baltieji rūmai pranešė, kad antradienio rytą J. Bideno COVID-19 testo rezultatas buvo neigiamas, tačiau pagal Ligų kontrolės ir prevencijos centrų rekomendacijas prezidentas 10 dienų patalpose dėvės apsauginę kaukę.

Prezidentas J. Bidenas, kuriam lapkritį sukaks 80 metų, neseniai pasveiko nuo COVID-19.

Pirmą kartą COVID-19 jam buvo testu patvirtinta liepos 21 dieną, ir jis toliau vykdė savo pareigas būdamas izoliuotas Baltuosiuose rūmuose.

Vėliau keturias dienas iš eilės jo COVID-19 testai buvo neigiami, bet liepos 30-ąją po teigiamo testo rezultato prezidentui teko grįžti į izoliaciją, kol rugpjūčio 7-ąją atliktas COVID-19 testas buvo neigiamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją