Nevyriausybinės organizacijos ir graikų žiniasklaida pranešė, kad vienas iš šioje grupėje buvusių vaikų mirė, bet policija šio fakto nepatvirtino.

„Gavus naujos informacijos ir atlikus išsamų tyrimą rasta grupė nelegalių imigrantų, įskaitant devynias moteris ir septynis vaikus, kurie sakosi esantys sirai,", – pareiškė Graikijos policija.

Pareiškime teigiama, kad grupė, kurioje buvo ir nėščia moteris, aptikta „maždaug už keturių kilometrų nuo vietos, nurodytos iš pradžių ir esančios už Graikijos teritorijos ribų“.

Graikijos migracijos ministras Notis Mitarachis nurodė, kad migrantai „buvo rasti valtyje už keturių kilometrų į pietus nuo turkų salelės“. Jis teigė, kad jų sveikata gera, ir pridūrė, kad nėščia moteris buvo nuvežta į ligoninę.

Nevyriausybinės organizacijos ir vietos žiniasklaida anksčiau pranešė, kad šiauriniame pasienyje su Turkija esančioje saloje jau kelias dienas yra įstrigę dešimtys žmonių, tačiau nė viena šalis iš pradžių neprisėmė už juos atsakomybės.

Šeštadienį JT pabėgėlių reikalų agentūra UNHCR socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Mes ir toliau esame labai susirūpinę dėl maždaug 40 žmonių, kurie, kaip įtariama, įstrigo salelėje prie Graikijos ir Turkijos sienos, saugumo ir gerovės.“

„Remiantis gautais pranešimais, vienas vaikas tragiškai žuvo. Jei nebus imtasi skubių veiksmų, baiminamės, kad pavojus gresia ir kitų žmonių gyvybėms“, – nurodoma pranešime.

Sekmadienį N. Mitarachis tviteryje parašė: „Pakartojome paiešką naudodami tinkamas technines priemones, bet jokių žmonių salelėje neaptikome“.

„Patvirtinta, kad tai yra už Graikijos teritorijos ribų esanti vieta, todėl nedelsdami (apie tai) pranešėme Turkijos valdžios institucijoms.“

Graikijos policija nurodė, kad po „paskelbtų straipsnių apie migrantų buvimą Evro upės salelėje“ pastarosiomis dienomis apie tai „dukart“ informavo Turkijos pasienio tarnybas.

Graikija ne kartą buvo kaltinama, kad neteisėtai grąžina per Evro upę ir Egėjo jūrą plūstančius migrantus atgal į Turkiją. Atėnai šiuos kaltinimus neigia.