Rytų prefektūros sienos apsaugos biuro vadovas Urmas Elmi (Urmas Elmis) sakė, kad du Rusijos piliečiai, 30 metų moteris ir 40 metų vyras, penktadienį maždaug vidurdienį atvyko į Estiją per Narvos sienos kirtimo punktą. Pasieniečiams jie pateikė Šengeno erdvės vizas, išduotas Italijos ir Suomijos, nurodė vykstantys į turistinę kelionę.

„Tuomet vyras ir moteris nuvyko prie Narvos tanko [paminklo] ir pradėjo ten propagandinį darbą. Vėliau jiems įsėdus į traukinį Narva–Talinas ir išvažiavus Talino kryptimi, Jehvyje į traukinį įlipo policijos patrulis. [Jis] nuvežė vyrą ir moterį į policijos skyrių patikrinimui“, – sakė U. Elmi.

Pareigūnas pabrėžė, kad per turistines keliones dirbti draudžiama ir kad tai yra vizų režimo pažeidimas. Todėl Policijos ir sienų apsaugos departamentas „panaikins jų vizas, jiems uždrausta atvykti į Estiją, jie išsiųsti į Rusiją“, informavo U. Elmi.

Anksčiau „Izvestija“ skelbė, kad jo korespondentei Ksenijai Soldatovai ir operatoriui Dmitrijui Timofejevui važiuojant iš Narvos į Taliną, policininkai juos išlaipino iš traukinio ir nuvežė į nuovadą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją