Savo tradiciniame vakariniame kreipimesi jis dar kartą apkaltino Rusiją „branduoliniu šantažu“. „Niekas kitas taip akivaizdžiai nesinaudoja branduoline elektrine, kad grasintų visam pasauliui ir keltų sąlygas“, - pažymėjo V. Zelenskis.

Zaporižios elektrinė ketvirtadienį buvo apšaudyta dar kartą. Niujorke ketvirtadienį padėtį Zaporižioje aptarė JT Saugumo Taryba.

Maskvos pajėgos Pietų Ukrainoje esančią didžiausią Europoje atominę elektrinę užėmė kovą – netrukus po invazijos pradžios vasario 24-ąją.

Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) vadovas Rafaelis Grossi per ketvirtadienį vykusį neeilinį Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį pareiškė, kad jo inspektoriams turi būti kuo greičiau leista apžiūrėti Ukrainos Zaporižios atominę elektrinę ir kad kovos šalia šio objekto sukėlė rimtą krizę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės