Ukrainos valdžia leidžia suprasti, kad tie sprogimai žymi Ukrainos kontrpuolimo šalies pietuose pradžią, teigia analitikai. Tai pagrindžia prognozes apie Ukrainos pajėgų rugpjūtį ir rugsėjį laukiamus intensyvius susidūrimus, galinčius nulemti kitos karo fazės baigtį.

Atsakingi Rusijos asmenys akivaizdžiai tarpusavyje nesusitaria, kaip reikėtų interpretuoti incidentą aviacijos bazėje. Paviešintos palydovinės nuotraukos patvirtina Ukrainos pajėgų skelbiamą informaciją, kad per ataką buvo sunaikinti mažiausiai aštuoni rusų lėktuvai, ir prieštarauja Rusijos gynybos ministerijos teiginiams, esą, sprogimai technikai nepakenkė, ir už juos atsakingi visai ne ukrainiečiai.

Pasak analitikų, kadangi Rusijos žiniasklaidoje ir kariniuose tinklaraščiuose skelbiama informacija skiriasi, tai reiškia, kad, arba Rusijos gynybos ministerija skelbia nesuderintas įvykių Kryme versijas, arba Kremlius prarado savo informacinės kampanijos, kuria siekiama paneigti galimybę, kad ukrainiečiai sugebėjo taip toli nuo fronto įgyvendinti sėkmingą ataką, kontrolę.

Rusijos kariai minėtoje aviacijos bazėje greičiausiai jau žino, kas tiksliai ten nutiko, bet galimai ne visai supranta, kaip ir iš kur ukrainiečiai sudavė tokį galingą smūgį.

Oficialieji Ukrainos asmenys mėgaujasi Maskvos pasimetimu ir jį vis kursto, norėdami sukelti dar daugiau panikos rusams dėl ukrainiečių potencialo surengti tokias atakas.

Be to, Ukrainos karinė vadovybė pripažino, kad du smūgiai – vienas į šaudmenų saugyklą Krymo šiaurėje, o kitas į Rusijos bataliono taktinės grupės vadovavimo centrą pietvakarinėje Chersono srities pakrantėje – yra Ukrainos raketų darbas.

Kaip teigia Ukrainos kariuomenės atstovai, smūgiai į taikinius, esančius atitinkamai už 100 ir 170 kilometrų nuo fronto linijos, demonstruoja ukrainiečių ilgo nuotolio raketų galimybes, nors tas atstumas ir mažesnis, nei tas, kurį reikėjo įveikti dviem smūgiams bazėje Sakuose, esančioje už 220 kilometrų nuo fronto linijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją