Ir dar keliuose miestuose apribota milijonų žmonių judėjimo laisvė – jiems leidžiama judėti tik savo gyvenamojoje teritorijoje. Išimtys taikomos vykstant atlikti COVID testo, apsipirkti maisto ar į ligonines.

Vakariniame Kinijos Sindziango regione trijuose miestuose darbuotojams nuo ketvirtadienio leista palikti namus, kad jie galėtų nuvykti į darbą, tačiau visi kiti savo judėjimą turi apriboti iki būtiniausio. Neaišku, kada ribojimai bus atšaukti.

Svarbūs rajonai Sindziango sostinėje Urumčyje jau trečiadienį atitverti penkioms dienoms. Turistų pamėgtuose Hainano ir Tibeto miestuose infekcijos toliau plinta, miestai uždaryti. Hainano saloje įstrigo apie 178 000 turistų.

Kai tik nustatoma dešimtys naujų koronaviruso atvejų, judėjimo ribojimai kelioms dienoms Kinijoje yra viena svarbiausių priemonių. Taip norima išvengti ilgų karantinų, kaip, pavyzdžiui, Šanchajuje pavasarį – tada uždarymas smarkiai paveikė ekonomiką.

Nors infekcijų skaičiai Kinijoje, lyginant su kitomis šalimis, yra labai maži, ji laikosi griežtos nulinio kovido strategijos, kad bet kokia kaina išvengtų didesnių protrūkių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją