Pasak jos, dauguma net ir prorusiškai nusiteikusių žmonių netiki Rusijos Federacijos žodžiais (Rusijos gynybos ministerija pranešė esą per incidentą „detonavo keletas aviacijos sprogmenų“).

„Krymo gyventojai pirmą kartą po 8 metų pertraukos išgirdo karo garsus – susidaro įspūdis, kad žmonės persigandę. Penkių kilometrų zona aplink karinį Sakų aerodromą apsupta, keliai uždaryti. Tvyro chaosas“, – pasakojo žurnalistė.

Ant jos, žmonės, konkrečiai rusų turistai, visais įmanomais būdais bando ištrūkti.

Sprogimai buvo girdimi ir Eupatorijoje – apie 30 kilometrų nuo Novofedorivkos.

„Net ir Jaltoje, kuri visai net ne arti, turistai bėga. Visame Kryme situacija tokia, kad paplūdimiai ištuštėję, nors oficialiuose Rusijos pareigūnų pareiškimuose ir teigiama, kad sezonas tęsiasi. Vis tiek ant Krymo tilto – didžiuliai kamščiai.

Ryte pasirodė pareigūnų informacijos, kad dėl pagalbos po sprogimų kreipėsi trylika žmonių, kai kurie esą patys nukako iki Simferopolio ir kreipėsi pagalbos į medikus“, – sakė „Krym.Realij“ žurnalistė.

Ukrainos pareigūnai neatskleidžia, kokia ginkluotė buvo panaudota antradienį atakuojant Rusijos aviacijos bazę Kryme, bet teigia, kad šis smūgis buvo tik „apšilimas“, praneša UNIAN.

Kaip papasakojo amerikiečių žurnalistas Michaelas Weissas, neįvardytas aukštas pareigas einantis šaltinis Ukrainos gynybos ministerijoje, jam komentuodamas smūgį okupantų rusų aviacijos bazei, pareiškė: „Tai tik apšilimas“.

Artilerijos ir ginkluotės ekspertas žurnalistui sakė esąs beveik tikras, kad buvo panaudotos raketos ATACMS, kurios gali naikinti objektus 300 kilometrų atstumu ir kurių ne kartą prašė Ukraina.

„Jo (eksperto) verdiktas: 90 proc., kad tai buvo ATACMS, 10 proc. – sparnuotosios raketos. Jeigu pirmas variantas, tai būtų puikus posūkis Jungtinėms Valstijoms (ar kitoms Vakarų šalims), kadangi Baltieji rūmai neigė nusiųsią šios ginkluotės Ukrainai“, - pabrėžė M. Weissas.

Aukštas Ukrainos kariškis komentaruose laikraščiui „The New York Times“ neatskleidė, kokio tipo ginkluotė buvo panaudota, tik pareiškė, kad „įtaisas buvo pagamintas vien tik Ukrainos jėgomis“.

Antradienį Rusijos okupuotame Kryme, prie Sakų miesto esančio karinio aerodromo rajone, nugriaudėjo keli galingi sprogimai. Kaip tik iš šios bazės rusų lėktuvai skrenda bombarduoti Zaporižios, Mykolajivo ir Chersono sričių.

Per sprogimus karinių oro pajėgų bazėje Rusijos aneksuotame Juodosios jūros Krymo pusiasalyje, Ukrainos duomenimis, sunaikinti 9 lėktuvai.

„Po sprogimo, kurį matėme, akivaizdu, kad smogta karinių oro pajėgų kontingentui“, - per televiziją sakė Ukrainos karinių oro pajėgų štabo atstovas Jurijus Ihnatas.

Anot jo, ten dislokuoti „Suchoi Su-30M“ ir „ Su-24“ koviniai lėktuvai bei „Iljuschin Il-76“ transportiniai orlaiviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)