„Šį rytą pareigūnai „Roissy-Charles de Gaulle“ oro uoste neutralizavo peiliu grasinusį asmenį“, – savo tviterio paskyroje pranešė Paryžiaus policijos departamentas.

Šaltinis oro uoste sakė, kad incidentas įvyko judriame 2F terminale apie 8.20 val. (6.20 GMT laiku), kai „benamis pradėjo kelti susirūpinimą saugumo agentams ir buvo iškviesta pasienio policija, kad jį pašalintų“. Iš pradžių vyras keikdamasis pasišalino, tačiau netrukus grįžo ir išsitraukė peilį, vienas pareigūnų iššovė iš savo ginklo.

Įvykį matęs naujienų agentūros AFP fotografas sakė, kad „didelis spalvotasis žmogus užsimojo į policiją kažkuo, kas atrodė kaip peilis. Jam buvo liepta sustoti, bet jis toliau artėjo jų link ir pareigūnas paleido vieną šūvį“. Vyras buvo greitai paguldytas ant neštuvų ir evakuotas, pasakojo fotografas.

Saugumo pajėgos yra padidinto budrumo dėl teroristinių išpuolių. Per džihadistų žudynių bangą nuo 2015 m. gyvybės neteko daugiau kaip 250 žmonių, neretai išpuolius vykdė vadinamieji „vieniši vilkai“, jie dažnai taikosi į policiją.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją