Sprendžiant iš pranešimų socialiniuose tinkluose, spūstys nusidriekė jau keletą kilometrų, skelbia 5.ua. Dėtis daiktus skubėjo tiek atvykėliai, tiek vietos gyventojai.

Ši informacija buvo paskelbta oficialiame Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputato Oleksijaus Gončarenkos „Telegram“ kanale.

Liaudies deputatas paviešino vaizdo įrašą, kurį antradienio vakarą padarė Rusijos Federacijos (RF) pilietis, įstrigęs kilometrinėje spūstyje.

Rusas tvirtina, kad kelyje stovi jau dvi valandas, tačiau nė per kilometrą nepriartėjo prie Krymo tilto, net Kerčės dar nepasiekė.

Simferopolio oro uostas uždarytas, todėl iš Krymo išvykti galima tik sausuma arba jūra.


Krymo totorių lyderis: turite tučtuojau palikti pusiasalio teritoriją

Rusijos piliečiai, neteisėtai esantys Kryme, sulaukė pirmojo „skambučio“, pranešančio, kad reikia nedelsiant palikti okupuotą teritoriją.

Taip informaciją apie sprogimus Novofiodorovkoje pakomentavo Krymo totorių Medžliso vadovas Refatas Čubarovas, praneša „Ukrinform“.

„Rusijos piliečiai, neteisėtai esantys/apsigyvenę Rusijos Federacijos okupuotame Kryme! Jūs ką tik sulaukėte pirmojo „skambučio“, kad turite tučtuojau palikti okupuoto Krymo teritoriją. Žinokite, kad jūsų buvimas Kryme yra neteisėtas ir nusikalstamas“, - parašė „Telegram“ kanale R. Čubarovas.

Jis paragino rusus negaišti laiko ir jau dabar važiuoti iš Krymo. Pasak Krymo totorių lyderio, laimės tas, kuris jau dabar pasinaudos tiltu per Kerčės sąsiaurį.

Antradienį Rusijos okupuotame Kryme, prie aviacijos bazės Novofiodorovkoje, iš kurios rusų lėktuvai skrenda bombarduoti Zaporižios, Mykolajivo ir Chersono sričių, nugriaudėjo keli galingi sprogimai.

Ukrainos pareigūnai neatskleidžia, kokia ginkluotė buvo panaudota antradienį atakuojant Rusijos aviacijos bazę Kryme, bet teigia, kad šis smūgis buvo tik „apšilimas“, praneša UNIAN.

Per aštuonerius Krymo okupacijos metus ten persikėlė nuo 600 tūkst. iki 1,5 mln. rusų, o 30 tūkst. Krymo totorių buvo priversti palikti pusiasalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)