Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad ataka buvo įvykdyta netoli ligoninės Kamišli – pusiau autonominės kurdų administracijos, valdančios didelę dalį teritorijos Sirijos šiaurės rytuose, faktinėje sostinėje.

Keturios aukos – visos jos buvo susijusios su administracija – žuvo, kai kasė apkasus netoli Turkijos sienos, ruošiantis galimam naujam turkų pajėgų puolimui, kurį Ankara grasina pradėti dar nuo gegužės.

Kurdų vadovaujamos Sirijos demokratinės jėgos (SDF) patvirtino išpuolio faktą savo pareiškime, kuriame keturis žuvusiuosius pavadino „kovotojais“.

Ankara Sirijoje surengė jau ne vieną karinę operaciją. Dauguma jų buvo nukreiptos prieš kurdų kovotojus, kuriuos Turkija sieja su grupuote, prieš kelis dešimtmečius pradėjusia šalyje sukilimą.

Pasak kurdų pareigūnų ir SOHR, Ankara suintensyvino dronų smūgius kurdų kontroliuojamose Sirijos teritorijose, Turkijai nepavykus uždegti žalios šviesos naujam puolimui per liepos 19-ąją vykusį viršūnių susitikimą su Iranu ir Rusija.

Savaitgalį per Turkijos drono smūgį Kamišli žuvo keturi žmonės, tarp jų – du broliai ir seserys, nurodė SOHR.

Tuo metu SDF, faktinė Sirijos kurdų kariuomenė, pranešė, kad nuo liepos 19-osios per per kelias Turkijos atakas žuvo mažiausiai 13 jos narių.

Per 2011 metų kovą prasidėjusį Sirijos konfliktą žuvo jau beveik pusė milijono žmonių, o pusė iki karo šalyje buvusių gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją