„Šiandieniniai sprogimai Novofedorivkoje yra dar vienas priminimas apie tai, kieno Krymas. Nes tai Ukraina!“, – „Telegram“ kanale parašė I. Vereščiuk.

Tačiau Ukrainos gynybos ministerija nepripažįsta dalyvavimo sprogimuose Rusijos oro bazėje, skelbia BBC.

Ukrainos gynybos ministerija nenori pasakyti, kodėl antradienį Rusijos oro bazėje Kryme sprogo šaudmenys ir kuras – vietoj tiesioginio atsako ji paskelbė humoristinį pareiškimą.

„Ukrainos gynybos ministerija negali nustatyti gaisro priežasties, bet primena priešgaisrinės saugos taisykles ir draudimą rūkyti nenustatytose vietose“, – sakoma Gynybos ministerijos socialiniuose tinkluose paskelbtoje pastaboje.

„Gaisro faktą teroristinė šalis gali panaudoti informaciniame kare. Mes neatmetame galimybės, kad okupantai „netyčia“ ras tam tikrą būdingą „vizitinę kortelę“ ar net „DNR“, – pridūrė Ukrainos gynybos ministerija.

Daugelis mano, kad galingų sprogimų serija ir gaisras Rusijos Saki oro bazėje Kryme, mažiausiai 200 km nuo artimiausių Ukrainos pozicijų, yra ukrainiečių vienaip ar kitaip surengtos atakos rezultatas.

Tačiau nėra jokių įrodymų apie tai, ir nebuvo jokios informacijos apie tokio nuotolio ir tikslumo raketų perdavimą Ukrainai iš sąjungininkų.

UNIAN praneša, jog Ukrainos pareigūnai neatskleidžia, kokia ginkluotė buvo panaudota antradienį atakuojant Rusijos aviacijos bazę Kryme, bet teigia, kad šis smūgis buvo tik „apšilimas“.

Kaip papasakojo amerikiečių žurnalistas Michaelas Weissas, neįvardytas aukštas pareigas einantis šaltinis Ukrainos gynybos ministerijoje, jam komentuodamas smūgį okupantų rusų aviacijos bazei, pareiškė: „Tai tik apšilimas“.

Artilerijos ir ginkluotės ekspertas žurnalistui sakė esąs beveik tikras, kad buvo panaudotos raketos ATACMS, kurios gali naikinti objektus 300 kilometrų atstumu ir kurių ne kartą prašė Ukraina.

„Jo (eksperto) verdiktas: 90 proc., kad tai buvo ATACMS, 10 proc. – sparnuotosios raketos. Jeigu pirmas variantas, tai būtų puikus posūkis Jungtinėms Valstijoms (ar kitoms Vakarų šalims), kadangi Baltieji rūmai neigė nusiųsią šios ginkluotės Ukrainai“, - pabrėžė M. Weissas.

Aukštas Ukrainos kariškis komentaruose laikraščiui „The New York Times“ neatskleidė, kokio tipo ginkluotė buvo panaudota, tik pareiškė, kad „įtaisas buvo pagamintas vien tik Ukrainos jėgomis“.

Antradienį Rusijos okupuotame Kryme, prie Sakų miesto esančio karinio aerodromo rajone, nugriaudėjo keli galingi sprogimai. Kaip tik iš šios bazės rusų lėktuvai skrenda bombarduoti Zaporižios, Mykolajivo ir Chersono sričių.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad šie sprogimai yra tiesiog avarijos rezultatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)