„Tai tik pailgins ukrainiečių kančias, bet nepadės išvengti to, kas yra specialiosios karinės operacijos tikslas“, – teigė D. Peskovas.

Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasilijus Bodnaras interviu portalui „rbc.ua“ sakė, kad Turkijos kompanija „Baykar Makina“ jau įkūrė Ukrainoje savo bendrovę, įsigijo žemės sklypą, parengė dronų „Bayraktar“ gamyklos projektą ir ketina jį realizuoti Ukrainos teritorijoje, pirmadienį pranešė „Ukrinform“.

„Bus statoma gamykla. Tiesiog prieš savaitę vyriausybė patvirtino dvišalį susitarimą ir perdavė jį parlamentui ratifikuoti, susitarimą dėl pačios gamyklos statybos“, – papasakojo Ukrainos diplomatas.

„Didelėje dalyje modelių, kurie bus gaminami šioje įmonėje, bus Ukrainoje pagamintų komplektavimo detalių“, – teigė jis.

Komentuodamas anksčiau pasirodžiusius pranešimus apie galimą Turkijos kompanijos bendradarbiavimą su Rusija gaminant bepilotes skraidykles „Bayraktar“, Ukrainos ambasadorius pareiškė, kad „Baykar Makina“ neturi tokių planų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)