Ukrainos lyderis laikraščiui „The Washington Post“ sakė, kad dabartinės Vakarų sankcijos Maskvai yra pernelyg silpnos, ir pridūrė, kad Vakarai turėtų uždaryti savo sienas rusams.

„Mąstymo iracionalumas šiuo atveju peržengia visas ribas“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Tai galima vertinti tik labai neigiamai, – sakė jis. – Bet kokie bandymai izoliuoti rusus ar Rusiją neturi perspektyvų.“

Nepriklausomai nuo politinių pažiūrų, rusai turėtų „gyventi savo pasaulyje, kol nepakeis savo filosofijos“, V. Zelenskis sakė „The Washington Post“.

Tokios jo pastabos labai skiriasi nuo pirmųjų Maskvos karo Ukrainoje dienų, kai V. Zelenskis rusų kalba kreipėsi į Rusijoje gyvenančius Kremliaus kritikus.

Kai kurios Europos šalys sustabdė tam tikrų vizų išdavimą Rusijos piliečiams, taip pat skamba raginimai imtis griežtesnių veiksmų.

Pavyzdžiui, Rusijos piliečiai nebegali lankytis Paryžiuje esančioje turistų mėgiamoje Venseno pilyje.

Prancūzijos gynybos ministerija naujienų agentūrai AFP pranešė, kad toks sprendimas priimtas Kremliaus šeimininkui Vladimirui Putinui vasario pabaigoje pasiuntus karius į Ukrainą.

Paprašytas pakomentuoti siūlomus ir jau galiojančius apribojimus Rusijos piliečiams Europoje, D. Peskovas užsiminė apie įvykius prieš Antrąjį pasaulinį karą ir jo metu.

„Daugelis šių šalių, būdamos nedraugiškos, pasineria į užmarštį“, – sakė jis.

„Ir jos griebiasi pareiškimų, kuriuos prieš 80 metų Europos centre girdėjome iš kelių Europos šalių“, – tvirtino Kremliaus atstovas.

Dėl Rusijos karo Ukrainoje žuvo tūkstančiai žmonių, milijonai buvo priversti bėgti iš savo namų, o pasaulyje išaugo maisto stygius.