O. Serebrianas tokią nuomonę išsakė per interviu su „The Times“.

Liepos 22 dieną vadinamasis Uždniestrės užsienio reikalų ministras Vitalijus Ignatjevas paskelbė ketinantis integruoti nepripažintą respubliką į Rusiją, ir tai sutapo su pranešimų apie tariamus užminavimus pradžia.

„Tai akivaizdi provokacija – idėja, kad ji (Uždniestrė) turėtų būti nepriklausoma, yra sena, tačiau tai, kad ji turėtų prisijungti prie Rusijos, buvo netikėta. Tai pirmas kartas, kai jie tai pasakė. Karas Ukrainoje reiškia, kad mes nerimaujame, jog tai nėra tik pareiškimas, bet ir tam tikra preliudija į operaciją Moldovoje“, – sakė Moldovos vicepremjeras.

Jis pridūrė, kad Moldova „darys viską, kad išvengtų karinės konfrontacijos, tačiau tai ne 100 proc. priklauso nuo Kišiniovo“.

„Buvome nustebinti, kai kurie vietos politikai pastarosiomis savaitėmis buvo įsitempę, esame susirūpinę, kad egzistuoja tam tikra sinergija tarp „užminavimo“, naujos retorikos iš Gagaūzijos, naujos, agresyvesnės retorikos iš Tiraspolio – manome, kad tarp jų yra ryšys“, – pridūrė O. Serebrianas.

Komentuodamas Ukrainos pareigūnų pareiškimus apie galimą pagalbą išlaisvinant Uždniestrę, Moldovos vyriausybės atstovas pabrėžė, kad jokių oficialių pasiūlymų nebuvo gauta, o jei taip atsitiktų, jie būtų atmesti.

„Moldova yra neutrali šalis, todėl jos teritorijoje neturėtų būti užsienio kariuomenės. Prioritetas yra Rusijos pajėgų pasitraukimas“, – sakė jis.

Pranešama, kad jei karas Ukrainoje išplistų į Moldovos teritoriją, o santykiai su Rusijos Federacija pablogėtų, Moldova kreiptųsi pagalbos į Rumuniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją