Paketas taip pat apima daugiau raketų „žemė–oras“ gynimuisi nuo Rusijos lėktuvų ir raketų, daugiau prieštankinių raketų „Javelin“ ir kitų šaudmenų, sakoma JAV Gynybos departamento pareiškime.

„Visa tai – svarbūs pajėgumai siekiant padėti ukrainiečiams atremti Rusijos puolimą rytuose ir... pietuose bei kitur“, – sakė gynybos sekretoriaus pavaduotojas Colinas Kahlas.

Nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą vasario 24 dieną JAV bendrai Kyjivui skirtos pagalbos suma padidėja iki 9,1 mlrd. dolerių (8,92 mlrd. eurų).

„Jungtinės Valstijos drauge su sąjungininkais ir partneriais iš daugiau kaip 50 šalių teikia gyvybiškai svarbią saugumo pagalbą, kad paremtų Ukrainos [pastangas] ginti savo suverenumą ir teritorinį vientisumą nuo Rusijos agresijos“, – sakė valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

„Toliau nuodugniai konsultuosimės su Ukraina ir tieksime papildomas prieinamas sistemas bei pajėgumus, atidžiai sukalibruotus, kad keistų [eigą] mūšio lauke ir stiprintų Ukrainos galutines pozicijas prie derybų stalo“, – sakoma A. Blinkeno pareiškime.

Atskirai Pasaulio bankas pirmadienį paskelbė apie 4,5 mlrd. dolerių (4,41 mlrd. eurų) pagalbą Ukrainai, apmokamą Jungtinių Valstijų.

Šios lėšos padės Kyjivui apmokėti paslaugas, mokėti pensijas ir taip švelninti Rusijos invazijos ekonominį poveikį, sakoma Pasaulio banko pareiškime.

„Ši ekonominė pagalba itin svarbi remiant Ukrainos žmones, ginančius savo demokratiją nuo neišprovokuotos Rusijos agresijos“, – sakė JAV iždo sekretorė Janet Yellen.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją