Pietryčių Ukrainoje esančią Zaporižios elektrinę Rusija užėmė invazijos pradžioje. Kyjivas ir Maskva kaltina vienas kitą dėl praėjusią savaitę įvykdytų išpuolių prieš elektrinę.

„Pasaulis neturėtų pamiršti Černobylio ir prisiminti, kad Zaporižios atominė elektrinė yra didžiausia Europoje. Černobylio katastrofa įvyko sprogus vienam reaktoriui. Zaporižios AE turi šešis reaktorius“, – sakė V. Zelenskis.

Ukrainoje 1986 metais įvykusi avarija Černobylio atominėje elektrinėje buvo didžiausia istorijoje branduolinė katastrofa.

„Reikia naujų sankcijų teroristinei valstybei ir visai Rusijos branduolinei pramonei už sukeltą branduolinės katastrofos grėsmę“, – sakė jis savo kreipimesi.

Laikinai Rusijos užgrobtame Melitopolyje, Zaporožės regione, vėlų pirmadienio vakarą nugriaudėjo apie tuzinas galingų sprogimų.

Dėl intensyvių karo veiksmų Ukrainoje šių metų pabaigoje humanitarinė pagalba bus reikalinga mažiausiai 17,7 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės