Ukrainos saugumo tarnybai pavyko neutralizuoti Rusijos GRU sabotažo ir žvalgybos grupę.

„Buvo atlikta kelių etapų specialioji operacija ir neutralizuota Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo (geriau žinomo kaip GRU) sabotažo ir žvalgybos grupė“, pranešė tarnyba.

Teigiama, kad už kiekvieną nužudytąjį „kuratoriai“ iš Rusijos užpuolikams pažadėjo nuo 100 iki 150 tūkstančių dolerių atlygį, rašo UNIAN.

Ukrainos duomenimis, grupėje buvo Luhansko gyventojas, kovojęs viename iš „Luhansko liaudies respublikos“ padalinių. „Būtent jis, naudodamasis savo ryšiais tarp nusikalstamų sluoksnių, ieškojo žudiko, kuris įvykdytų užsakomąsias žmogžudystes“, – skelbia Ukrainos saugumo tarnyba. Jos teigimu, šis asmuo veikė „pagal kuratoriaus iš Maskvos nurodymus“.

„Su šiuo asmeniu susisiekė Kyjivo gyventojas, sutikęs už penkis tūkstančius JAV dolerių likviduoti Ukrainos kariškį, kuris, anot Rusijos pusės, dalyvavo „fizinėse rusų karo belaisvių žudynėse“. „Ši žmogžudystė turėjo būti „bandymas“ prieš atliekant pagrindines užduotis“, – sakoma pranešime.

Minėtas Luhansko gyventojas, pasak tarnybos, nusprendė asmeniškai atvykti į Ukrainos valdomą teritoriją, kur kartu su bendrininku turėjo parengti „likvidavimo“ planą ir pateikti jį tvirtinti savo vadovams Rusijoje.

Ukrainos pareigūnai užfiksavo jo atvykimą į Voluinės sritį per Domanovo kontrolės postą ir susitikimą su bendrininku. Po to abu jie buvo sulaikyti Kovelyje, Voluinės rajone. „Per kratą pas „pasiuntinį“ buvo rasta „nusikalstamų veiksmų įrodymų“, taip pat Rusijos piliečio pasas“, – pranešė Ukrainos saugumo tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją