Bendradarbiaudamas su Rusijos valstybinėmis įmonėmis G. Schröderis nepažeidė SPD partijos taisyklių, o tai reiškia, kad nėra pagrindo jį pašalinti ar net papeikti, paskelbė komitetas šiauriniame Vokietijos Hanoverio mieste. Sprendimas gali būti skundžiamas per dvi savaites.

Komitetas svarstė keletą savaičių, kai iš skirtingų partijos skyrių buvo gauta 17 siūlymų pašalinti G. Schröderį. Pats G. Schröderis posėdžiuose nepasirodė ir advokato nepasiuntė. Buvęs kancleris, ėjęs pareigas 1998–2005 m., seniai kritikuojamas dėl ryšių su Rusijos valstybinėmis įmonėmis ir yra laikomas artimu asmeniniu V. Putino draugu. Spaudimas G. Schröderiui atsiriboti nuo V. Putino padidėjo, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Gegužę G. Schröderis pagaliau paskelbė, kad paliks Rusijos energetikos milžinės „Rosneft“ stebėtojų tarybą. Jis taip pat atsiėmė savo kandidatūrą į „Gazprom“ stebėtojų tarybą. Tačiau neseniai duodamas interviu privačiam transliuotojui RTL/ntv G. Schröderis dar kartą atsisakė atsiriboti nuo V. Putino. Jis taip pat gynė prieštaringai vertinamą dujotiekį per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“, jo paleidimas buvo sustabdytas dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją