Apie tai skelbia „Radio Svoboda“.

„Kiekvieną savaitę pasirodo vis daugiau pranešimų apie tai, kad okupantai jų užimtuose rajonuose mūsų valstybės pietuose ruošiasi pseudoreferendumams. Norėčiau pasakyti labai paprastą dalyką: visi, kurie kokiais nors būdais padės okupantams realizuoti šiuos ketinimus, turės už tai atsakyti. Turės atsakyti prieš Ukrainą.

Mūsų valstybės pozicija lieka ta pati: mes nieko savo neatiduosime, o jei okupantai nuspręs eiti pseudoreferendumų keliu, jie užkirs sau bet kokią galimybę su Ukraina ir laisvuoju pasauliu surengti derybas, kurių Rusijos pusei tam tikru momentu vienareikšmiškai prireiks“, – sakė V. Zelenskis.

Tikisi „gerų žinių“

Donbase verdant nuožmiems mūšiams, Ukrainos prezidentas V. Zelenskis užsimena apie naujas ginklų siuntas Rusijos užpultai savo šaliai. „Kitą savaitę tikimės iš partnerių naujienų dėl paramos paketų. Gerų naujienų“, - sakė jis sekmadienį tradiciniame savo vaizdo kreipimesi. V. Zelenskis pabrėžė, kad sėkmingos gynybos raktas ir toliau yra ginkluotė iš Vakarų.

Prezidento duomenimis, intensyviausi mūšiai vyksta Donbase. Padėtis ten esą lieka sudėtinga. Tokių vietovių, kaip „Avdijivka, Piskis, Marjinka ir Bachmutas gynyba reikalauja didžiausių mūsų pastangų ir, deja, daug gyvybių“, - kalbėjo V. Zelenskis.

Jis taip pat pakartojo savo kaltinimus Rusijai apšaudžius Zaporižios atominę elektrinę. Į tai turi būti duotas „principinis pasaulio bendruomenės atsakas“, - reikalavo jis.

Elektrinė sekmadienį buvo apšaudyta vėl. Rusija ir Ukraina dėl apšaudymo kaltina viena kitą. Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) reikalauja iš abiejų pusių sudaryti sąlygas tarptautiniams branduoliniams ekspertams nekliudomai patekti į kompleksą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)