Apie incidentą buvo pranešta Kinijai rengiant didelio masto karines pratybas aplink demokratinę autonominę salą.

Ouyang Li-hsingas buvo Čung Šano nacionalinio mokslo ir technologijų instituto (NCSIST) viceprezidentas ir buvo išvykęs į salos pietus darbo reikalais, pranešė Taivano Centrinė naujienų agentūra (CNA).

NCSIST tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad Ouyang Li-hsingas šeštadienį ryte buvo rastas netekęs sąmonės viename viešbutyje Henčūno mieste Pingdongo apygardoje.

„Teismo tyrėjai nustatė, kad mirties priežastis buvo miokardo infarktas ir krūtinės angina“, – sakoma pranešime.

Ouyang Li-hsingas į dabartines pareigas buvo paskirtas anksčiau šiais metais. Jam buvo patikėta prižiūrėti „įvairių tipų raketų gamybą“, rašo CNA.

Šiuo metu Pekinas rengia karines pratybas, per kurias imituojama Taivano blokada ir įsiveržimas į salą. Šie manevrai yra atsakas į JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą Taivane, sukėlusį įtūžį Kinijos vyriausybei, laikančiai salą savo neatsiejama teritorija, kurią ji žada kada nors susigrąžinti, net jeigu tektų panaudoti karinę jėgą.

Pekinas per pratybas paleido kelias raketas praskrieti tiesiai virš Taivano, penktadienį pranešė Kinijos valstybinė žiniasklaida.

Tačiau Taibėjus atsisakė patvirtinti arba paneigti pranešimus apie raketų trajektorijas, argumentuodamas, kad tai yra jautri žvalgybos informacija.

Didėjant Kinijos karinei grėsmei, salos vyriausybė stengiasi spartinti savo raketų gamybą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją