Rusijos kariai beveik neabejotinai buriasi pietuose, laukdami arba Ukrainos priešpriešos, arba besiruošiančios puolimui. „Ilgos Rusijos karinių sunkvežimių, tankų, artilerijos ir kitų daiktų vilkstinės ir toliau juda iš Donbaso į pietvakarius“, – sakoma apžvalgoje.

Yra pranešimų apie pajėgų perkėlimą iš okupuoto Melitopolio, Berdiansko, Mariupolio ir žemyninės Rusijos dalies per Krymo tiltą į Krymą.

Kryme buvo perkeltas BTG, kuriame yra 800–1 000 žmonių, jie greičiausiai bus panaudoti Rusijos grupuotei Chersono regione stiprinti. Rugpjūčio 2 dieną į Krymą buvo perkeltas naujas BTG, jie taip pat perkeliami iš rytinės pajėgų grupės ir greičiausiai artimiausiomis dienomis bus išsiųsti į Chersono regioną“, - pranešė britų žvalgyba.

Ukrainos kariuomenė, sakoma apžvalgoje, ir toliau smogia priešo pajėgoms, nusitaikydama į tiltus, šaudmenų sandėlius ir geležinkelio sankryžas okupuotuose pietuose. Atsižvelgiant į strateginę geležinkelio linijos, jungiančios okupuotą Krymą su pietumis, svarbą, veiksmais, kuriais siekiama sukurti visas galimas problemas, tikriausiai siekiama apsunkinti Rusijai pietinės karių grupės logistiką.

Rusijos karas prieš Ukrainą netrukus įžengs į naują etapą. Intensyviausios kovos pasislinks į maždaug 350 km ilgio frontą – nuo Zaporožės iki Chersono“, – apibendrino britų žvalgybos tarnyba.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusija, greičiausiai, prie apgadintų pagrindinių tiltų netoli Chersono pastatė specialią įrangą, bandydama atitraukti tolesnius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgius į savo perėją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją