JT ekspertų parengtoje ir Saugumo Tarybai pateiktoje ataskaitoje aprašomas incidentas, įvykęs kovo pradžioje vidurio Malyje. Jis paremtas liudytojų pasakojimais apie „baltaodžius kareivius“, atvykusius į Malio kaimą kovo 5-osios rytą.

„Kareiviai atrinkto vyrus ir vyresnius berniukus, surišo jiems už nugaros rankas ir užrišo akis“, – pasakojo liudytojas.

Vėliau jie buvo suvaryti į vidurį kaimo, o aplinkiniai namai apiplėšti, sakė jis. Tada kareiviai sunkiomis lazdomis pradėjo mušti vyrus užrištomis akimis ir surištomis rankomis, kiti užtvėrė įėjimus į netoliese esančius namus ir liepė moterims ir vaikams likti viduje. „Jie girdėjo tik mušamų vyrų riksmus“, – sakė liudytojas.

Tada, pasak liudytojo, kareiviai išsivežė 34 vyrus, 29 jų buvo mauritaniečiai, keturi - Malio gyventojai, kitą dieną netoliese buvo aptikti jų suanglėję palaikai.

Rusijos samdinių grupuotė „Wagner“, aprūpinanti Malio karinės chuntos kariuomenę, ataskaitoje tiesiogiai neminima, tačiau dpa buvo pranešta, kad ekspertai neabejoja, jog aprašytus samdinius parūpino ši su Kremliumi susijusi organizacija.

Tai patvirtina per incidentą panaudotos virvės – žinoma, kad jos gautos iš Rusijos karinių atsargų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją