Kyjivas ir Maskva apsikeitė kaltinimais dėl smūgių Kremliaus kontroliuojamame Olenivkos kalėjime rytų Ukrainoje, kurie, Rusijos teigimu, buvo smogti liepos 29-osios naktį.

Ketvirtadienį JAV pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės, sakė, kad žvalgybos pranešimai rodo, jog Rusija prieš galimus išorės tyrėjų apsilankymus kalėjime klastos situaciją įvykio vietoje.

„Manome, kad Rusijos pareigūnai planuoja suklastoti įrodymus, kad liepos 29 dienos ataką Olenivkos kalėjime suverstų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“, – AFP sakė pareigūnas, tačiau įrodymų nepateikė.

„Manome, kad Rusijos pareigūnai sugalvos, kaip apkaltinti (Ukrainos kariuomenę)... tikėdamiesi, kad žurnalistai ir potencialūs tyrėjai apsilankys atakos vietoje“, – sakė pareigūnas.

Per incidentą žuvo daugiau kaip 50 karių, tarp jų – kariai, kurie pasidavė po kelias savaites trukusios „Azovstal“ plieno gamyklos Mariupolyje gynybos.

Rusija teigia, kad Ukraina smogė savo pačių kovotojams, o Ukrainos valdžios institucijos kaltina Rusiją slepiant sąmoningas žudynes.

Įsiveržusi į Ukrainą Rusija įvykdė daugybę išpuolių prieš civilius gyventojus ir yra įrodymų, kad buvo vykdomos greitos egzekucijos, o civiliai gyventojai dažnai buvo bombarduojami ar apšaudomi iš oro.
Kiekvienu atveju Maskva arba neigė įvykdžiusi žiaurumus, arba kaltino Ukrainą, neva ši bombarduoja pati save.

Antradienį Rusijos valdžios institucijos pareiškė, kad su Ukrainos laikomais rusų belaisviais buvo „nežmoniškai elgiamasi“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)