Rugpjūčio 3 d. Italijos šiaurėje esančios Brešos mokesčių institucija pranešė apie tai, kad buvo areštuotas turtas, priklausantis „vienam gerai žinomam specialistui“, nemokėjusiam mokesčių nuo 2013-ųjų iki 2019-ųjų.

Italijos žiniasklaida ir agentūra „Reuters“ skelbia, kad konfiskuotas turtas – Lanfranco Cirillo nuosavybė.

Tarp areštuotų objektų, kaip teigia mokesčių policija, – sraigtasparnis, prabangūs apartamentai, grynieji pinigai, juvelyriniai dirbiniai ir reikšmingi meno darbai – Pablo Picasso, Vasilijaus Kandinskio, Paulo Cezanne‘o paveikslai ir kt., rašoma Laisvosios Europos radijo portale.

L. Cirillo advokatas patvirtino, kad jo kliento turtas areštuotas, tačiau pareiškė, kad Italijos mokesčių įstatymams nusižengta nebuvo.

„Maskvoje gyvenantis architektas yra pasipiktinęs, kad tuo, jog įsigijo Italijoje prestižinių nekilnojamojo turto objektų ir meno kūrinių, taip pat tuo, kad aprūpino savo žmoną ir dukterį, grindžiamas tvirtinimas, esą jo išvykimas į užsienį buvo sufalsifikuotas“, – nurodė advokatas Stefano Lojacono pranešime, kurį cituoja „Reuters“.

Pasak S. Lojacono, L. Cirillo jau daugel metų gyvena Rusijoje, o 2014-aisiais jam buvo suteikta Rusijos pilietybė. Architektas yra suprojektavęs rezidencijų ir vilų ištisam būriui Rusijos oligarchų.

Visgi labiausiai L. Cirillo garsėja kaip pompastiškos rezidencijos, tapusios rusų opozicionieriaus Aleksejaus Navalno įsteigto Kovos su korupcija fondo (FBK) tyrimų objektu, architektas. Kaip teigiama 2021-aisiais FBK iniciatyva internetu išplatintoje vaizdo medžiagoje, rūmams prilygstantis objektas priklauso Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją