Televizijos filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip liūtis, kai kuriose vietose - rekordinė, nunešė purvo ir nulaužtų medžių masę į kalnuotą gyvenamąjį rajoną. Pranešama, kad du žmonės dingo. Pareigūnai perspėjo dėl padidėjusios nuošliaužų ir potvynių rizikos.

Visuomeninis transliuotojas NHK pranešė, kad 200 tūkst. gyventojų patarta, nors neprivaloma, evakuotis, šie įspėjimai paskelbti penkiuose regionuose: Nijigatos, Jamagatos, Fukušimos, Išikavos ir Fukujaus. Kituose televizijos vaizduose buvo matyti iš upės išsiliejusio vandens apsemti namai ir dar vienas tiltą siekiantis drumzlino vandens srautas. Nukentėjusiose vietovėse sustabdyti kai kurie greitieji traukiniai.

Mokslininkų teigimu, klimato kaita didina smarkių liūčių riziką Japonijoje ir kitur, nes šiltesnė atmosfera sulaiko daugiau vandens. 2021 m. smarkus lietus sukėlė niokojančią nuošliaužą centriniame Atami kurorte, žuvo 27 žmonės. 2018 m. per kasmetį liūčių sezoną potvyniai ir nuošliaužos Japonijos vakaruose nusinešė daugiau nei 200 gyvybių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją