Naudojant šią populiarią programėlę, priklausančią Kinijos bendrovei, buvo bandoma sudominti jaunimą parlamento darbu.

Tačiau santykiai tarp Vestminsterio ir Pekino smarkiai pašlijo po to, kai septyniems parlamento nariams ir perams Kinijos valstybė paskelbė sankcijas.

JK parlamento atstovas spaudai sakė: „Atsižvelgdami į parlamento narių atsiliepimus, bandomąją JK parlamento „TikTok“ paskyrą uždarome anksčiau, nei planavome. Ši paskyra buvo bandomoji iniciatyva – mes išbandėme šią platformą kaip būdą pasiekti jaunesnę auditoriją su aktualiu turiniu apie parlamentą“.

Paskyra buvo užblokuota, o jos turinys ištrintas.

„TikTok“ pagrindinė įmonė „ByteDance“ įsikūrusi Kinijoje, todėl parlamento nariai išreiškė susirūpinimą dėl naudotojų duomenų siuntimo į Pekiną.

Laiške Bendruomenių ir Lordų Rūmų pirmininkams, kurį matė tinklalapis „Politico“, grupė parlamento narių, kuriems Pekino vyriausybė įvedė sankcijas todėl, kad viešai kalbėjo apie žmogaus teisių pažeidimus, skundėsi dėl „TikTok“ paskyros.

„Galimybė, kad Xi Jinpingo vyriausybė turės prieigą prie mūsų vaikų telefonuose esančių asmeninių duomenų, turėtų kelti didelį susirūpinimą“, – sakoma laiške.

„TikTok“ viceprezidentas Theo Bertramas, atsakingas už ryšius su vyriausybėmis ir viešąją politiką Europoje, liepos mėnesį parlamento nariams sakė, kad „mūsų niekada nebuvo prašoma pateikti „TikTok“ naudotojų duomenis Kinijos vyriausybei ir mes to nedarytume, net jei mūsų būtų prašoma“.

„TikTok“ neveikia Kinijoje, o programėlės duomenys saugomi JAV ir Singapūre.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją