Prekės konfiskuotos Suomijai diskutuojant dėl vizų ribojimo Rusijos piliečiams po vasario 24-ąją Maskvos pradėtos invazijos į Ukrainą, dėl kurios Vakarai taiko sankcijas. Nuo liepos 22 iki 27 d. atlikta daugiau nei 2500 patikrinimų ir tokių atvejų būtą maždaug 100, pranešė muitinės tarnyba.

„Šiuo metu preliminariai nagrinėjama maždaug 20 su keleivių judėjimu susijusių atvejų“, – sakoma pranešime ir priduriama, kad apieškant aptikta įvairių Europos Sąjungos sankcionuojamų prabangos prekių, taip pat prekių, kurios gali būti pritaikytos kariniams tikslams, „pavyzdžiui, jūrų eisme naudojamų prietaisų“. „Taip pat buvo dronų ir tokių daiktų, kurių šiuo metu negalime komentuoti“, – naujienų agentūrai AFP sakė vykdantysis direktorius Mikko Gronbergas.

Didėjantis rusų turistų skaičius Suomijoje kelia nepasitenkinimą, nes daugelis mano, kad dėl karo Ukrainoje turizmą reikėtų riboti. Suomijos opozicinė konservatorių partija praėjusią savaitę pasiūlė sustabdyti turistinių vizų išdavimą rusams. Prezidentas Sauli Niinisto ketvirtadienį turi aptarti šį klausimą su vyriausybe, panašu, kad dauguma parlamentarų pritaria pasiūlymui.

„Asmeniškai manau, kad apribojimai turėtų būti sustiprinti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Aki Lindenas iš valdančiųjų Socialdemokratų partijos, einantis ministro pirmininko pareigas, kol Sanna Marin atostogauja.

Praėjusią savaitę Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad Rusija „reaguotų labai neigiamai“, jei būtų apribotas vizų išdavimas Rusijos piliečiams. Liepos 15 d. Rusijai panaikinus COVID kelionių apribojimus, į Suomiją vykstančių Rusijos turistų skaičius nuolat didėja. Nors jų dar nėra tiek, kiek buvo iki COVID pandemijos, liepą sieną kirto daugiau nei 185 tūkst., prieš tai birželį –125 tūkst. rusų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją