Tyrimo metu neradus įrodymų, kad laivas „Laodicea“, atplaukęs į Tripolį praėjusią savaitę, gabena pavogtas prekes, prokuroras Ghassanas Oueidatas leido jam išplaukti, naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

„Preliminarus tyrimas... neparodė kriminalinio nusikaltimo ar kad šios prekės buvo pavogtos“, – sakė jis.

Ukrainos ambasada Libane tvirtino, kad grūdai į laivą buvo pakrauti Rusijos pajėgų okupuotame regione, ir nurodė pateikusi libaniečių pareigūnams įrodymų, kad prekės yra pavogtos.

Ukraina, tapusi vasario pabaigoje Rusijos pradėtos karinės invazijos auka, dažnai kaltina Maskvą grobiant javus iš saugyklų okupuotose teritorijose.

Šeštadienį Gh. Oueidatas nurodė areštuoti laivą ir atlikti policijos tyrimą.

Prokuroras nustatė, kad laive esantys grūdai priklauso vienam prekiautojui Sirijoje, antradienį sakė teismų pareigūnas.

Pasak jo, „Sirijos pilietis, kurio vardu užrašytas krovinys iš Ukrainos, atvyko... ir pateikė dokumentus, įrodančius jo nuosavybės teisę“.

Ukraina, viena didžiausių grūdų eksportuotojų pasaulyje, šią savaitę atsargiai atnaujino grūdų gabenimą per Juodąją jūrą, sudarius Jungtinių Tautų ir Turkijos remiamą susitarimą dėl šalies uostų atblokavimo ir milijonų tonų ukrainietiškos produkcijos patekimo į maisto krizę išgyvenančio pasaulio rinkas.

Su Siera Leonės vėliava plaukiojantis laivas „Razoni“, gabenantis pirmąjį oficialų Ukrainos eksportuojamų grūdų krovinį nuo Rusijos invazijos pradžios, pirmadienį išplaukė iš Odesos uosto į Libaną.

Vėlai antradienį šis laivas, gabenantis 26 tūkst. tonų kukurūzų, atplaukė į Turkijos vandenis prie Bosforo sąsiaurio.

Libanas kenčia nuo vienos giliausių finansų krizių pasaulyje ir susiduria su dideliu duonos trūkumu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją