Balsavimas šalyje sušauktas po to, kai žlugo dar vienas bandymas suformuoti naują valdančiąją koaliciją, subyrėjus ankstesniajai, vadovaujamai premjero Kirilo Petkovo. Birželį ji neteko daugumos parlamente, kai iš jos pasitraukė populistinė partija ITN, o to paties mėnesio 22 dieną ji pralaimėjo opozicijos inicijuotą balsavimą dėl nepasitikėjimo ir buvo galutinai nuversta.

Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas nurodė laikinajai vyriausybei skirti savo dėmesį prioritetams ir užtikrinti maisto ir energetikos išteklių tiekimą bei kovoti su infliacija ir korupcija. Kalbėdamas apie karą Ukrainoje, prorusišku laikomas R. Radevas teigė, kad naujoji vyriausybė savo valdymo metu taip pat turi „neleisti šaliai įsivelti į konfliktą“.

Nors Bulgarija yra labai priklausoma nuo energetikos išteklių importo iš Rusijos, Maskva šaliai nebetiekia dujų, nes buvęs premjeras K. Petkovas atsisakė už tiekimą atsiskaityti rubliais. Dvišaliai santykiai dar labiau atšalo, kai birželio pabaigoje Bulgarija išsiuntė 70 šnipinėjimu įtariamų Rusijos ambasados diplomatų ir darbuotojų.

Bulgarijoje rudenį numatomi rinkimai šaliai bus jau ketvirtieji per pastaruosius 18 mėnesių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją