Teismas nutarė „pripažinti Ukrainos sukarintą dalinį „Azov“ teroristine organizacija ir uždrausti jo veiklą Rusijos Federacijos teritorijoje“, nutartį citavo valstybinė naujienų agentūra TASS. Pranešime sakoma, kad nutartis įsigaliojo ją paskelbus.

Pagal Rusijos baudžiamąjį kodeksą teroristinių organizacijų nariams gali būti skiriama iki 10 metų laisvės atemimo, o jų vadeivos ir organizatoriai gali būti įkalinami iki 20 metų.

„Azov“ anksčiau buvo prieštaringai vertinamas dėl savo ryšių su kraštutinių dešiniųjų veikėjais, o Rusija jį vadina „neonacių“ grupe.

Buvęs savanorių batalionas 2014 metais buvo oficialiai įtrauktas į Ukrainos nacionalinę gvardiją ir padėjo kovoti su Kremliaus remiamais separatistais Rytų Ukrainoje.

„Azov“ kariai kartu su kitais Ukrainos kariuomenės daliniais kovėsi su vasarį į šalį įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis, Maskvai paskelbus, kad ji siekia „denacifikuoti“ provakarietišką kaimyninę šalį.

„Azov“ kariai kartu su kitomis Ukrainos pajėgomis įnirtingai gynė pietrytinį Mariupolio uostamiestį, kol galiausiai buvo apsupti metalurgijos komplekse „Azovstal“. Gegužę, po daug savaičių trukusios apsiausties, gynėjai sutiko pasiduoti.

Maskvos pajėgos į nelaisvę paėmė apie 2,5 tūkst. Mariupolio gynėjų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)