J. Bideno gydytojas Kevinas O‘Connoras pareiškė, kad tokiems pacientams kaip J. Bidenas, kuris buvo gydomas antivirusiniais vaistais „Paxlovid“, pasikartojančios infekcijos nėra neįprastas reiškinys. Laikydamasis saugumo taisyklių J. Bidenas vėl grįžo prie „griežtų izoliacijos priemonių“.

„Prezidentas nepajuto jokių atsinaujinusių simptomų ir toliau jaučiasi visiškai gerai. Atsižvelgiant į tai, šiuo metu nėra priežasčių atnaujinti gydymą, tačiau akivaizdu, kad ir toliau atidžiai jį stebėsime“, – sakoma K. O‘Connoro pareiškime.

Vėliau J. Bidenas parašė tviteryje, matyt, bandydamas parodyti, kad naujas teigiamas testo rezultatas yra gana įprastas dalykas.

„Simptomų neturiu, bet ketinu izoliuotis dėl visų aplinkinių saugumo, – rašė jis tviteryje. – Dirbu toliau ir netrukus grįšiu į įprastinį ritmą“.

Bideno pakartotinis užsikrėtimas buvo užfiksuotas šeštadienį atlikus antigeno testą.

Prieš tai J. Bideno koronaviruso testas buvo teigiamas liepos 21 d. Jis izoliavosi, tačiau rimtų simptomų neturėjo. Antradienį jam buvo atliktas antras neigiamas testas, todėl jis buvo laikomas pasveikusiu. Tačiau vėlesnėmis dienomis testavosi toliau, nes pakartotinės infekcijos galimos „nedideliam procentui“ „Paxlovid“ besigydančių pacientų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)