Apie tai „Telegram“ kanale pranešė judėjimo „Azov“ lyderis Andrijus Bileckis.

„Pakomentuosiu smūgį, neva suduotą Olenivkos kolonijai, kur yra „Azovstal“ gynėjų, priklausančių „Azov“ pulkui. Šiąnakt rusai nužudė dalį „Azov“ karių. Rusijos karinė vadovybė nusprendė masines kalinių žudynes užmaskuoti Ukrainos kariuomenės veiksmais. Pulko kovotojai buvo nuvesti į atskirą pastatą. Buvo atliktas propagandinis darbas – nufilmuotas žmogėdriškas filmas apie „Azovstal“, – parašė A. Bileckis.

Jo teigimu, dabar renkama informacija apie aukas ir konkrečius asmenis, įvykdžiusius šį karo nusikaltimą.

„Jau akivaizdu, kad tai buvo iš anksto suplanuotas aktas šalies, kuriai svetimas karininko garbės supratimas, o tuo labiau Ženevos konvencijų, taisyklių, įstatymų ir teisingo karo principų laikymasis. Rusijai nepavyko nugalėti „Azov“ sąžiningame mūšyje, todėl mėgina mus nugalėti klasta. „Azov“ padalinių vardu skelbiu kiekvieno asmens, prisidėjusio prie šių masinių žudynių, medžioklę. Atsakomybę prisiims kiekvienas eilinis vykdytojas ir kiekvienas organizatorius, neatsižvelgiant į pareigas ir buvimo vietą. Kur besislėptumėte, mes jus rasime ir sunaikinsime“, – pažymėjo A. Bileckis.

Delfi primena, kad Kyjivas penktadienį paneigė, kad Ukrainos pajėgos smogė kalėjimui, kuriame laikomi ukrainiečių karo belaisviai. Kiek anksčiau Maskva pranešė, kad per ataką prieš kalėjimą separatistų kontroliuojamoje teritorijoje žuvo kelios dešimtys žmonių ir dar daugiau buvo sužeista.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kurios visiškai laikosi tarptautinės humanitarinės teisės principų ir normų, niekada nešaudė ir nešaudo į civilinę infrastruktūrą, ypač vietas, kur nelaisvėje gali būti laikomi mūsų pačių piliečiai“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad kalėjimas Olenivkoje separatistų kontroliuojamame Donecko regione naktį buvo apšaudytas JAV gamybos raketų sistemomis HIMARS.

„40 ukrainiečių karo belaisvių žuvo ir 75 buvo sužeisti“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime, kuriame priduriama, kad taip pat buvo sužeisti aštuoni sulaikymo centro darbuotojai. Teigiama, kad tarp ukrainiečių belaisvių yra bataliono „Azov“, gynusio gamyklą „Azovstal“ Ukrainos Mariupolio uostamiestyje, narių.

Donecko separatistų lyderis Denisas Pušilinas nurodė, kad žuvo 47 žmonės. Separatistinės respublikos teritorinės gynybos pajėgos teigė, kad žuvo 53 žmonės.

Iš viso tariamo smūgio metu kalėjime buvo laikomi 193 žmonės, sakė D. Pušilinas komentaruose, kuriuos transliavo Rusijos valstybinė televizija.

Rusijos televizija rodė neva sugriautas kareivines ir suverstas metalines lovas, tačiau aukų nesimatė.

Maskva teigė, kad „kruvina Kyjivo režimo provokacija“ buvo siekiama atgrasyti Ukrainos karius nuo ginklų sudėjimo ir pasidavimo.

„Ši kraupi provokacija buvo įvykdyta siekiant įbauginti Ukrainos karius“, – teigė Gynybos ministerija.

D. Pušilinas teigė, kad Kyjivo pajėgos smogė kalėjimui, nes esą ukrainiečių karo belaisviai pradėjo duoti parodymus.

Po kelias savaites trukusios apgulties ir pasipriešinimo plieno gamykloje „Azovstal“, paskutinėje Mariupolio tvirtovėje, gegužės mėnesį pasidavė apie 2 500 ukrainiečių kovotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)