Nuo kovo mėnesio „Vagner Group“ samdiniai kovoja Rytų Ukrainoje, koordinuodami savo veiksmus su Rusijos kariuomene. Gali būti, kad „Vagner“ tapo atsakinga už specifinius fronto sektorius, panašiai kaip įprasti kariuomenės daliniai.

Tai didžiulis pokytis, palyginti su ankstesnėmis „Vagner“ užduotimis nuo 2015-ųjų, kai samdiniai paprastai atlikdavo misijas, gerokai besiskiriančias nuo įprastų, atvirų plataus masto Rusijos kariuomenės veiksmų.

Tokia samdinių integracija dar labiau sumažina ilgalaikės Rusijos valdžios politikos neigti sąsajas tarp privačių karinių bendrovių ir Rusijos valstybės svarumą.

JK gynybos ministerija taip pat nurodė, kad „Vagner“ samdiniai vargu ar ženkliau paveiks Rusijos invazijos į Ukrainą trajektoriją.

Praėjusią savaitę skelbta, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos šalyje sunaikino dar vieną Rusijos privačios karinės bendrovės „Vagner“ samdinių dalinį.

„Neapleisdamas savo pozicijų fronto linijoje, mūsų brigados personalas savo koordinuotumo ir patirties dėka visiškai eliminavo „Vagner“ samdinių dalinį... Mes dar kartą primename priešui, kad čia nekviestų svečių laukia tik mirtis, o susigundžiusieji lengvu uždarbiu amžiams pavirs Ukrainos žemių trąša“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė 58-oji motorizuotojo pėstininkų brigada.

Privačios karinės kompanijos „Vagner“ samdinių grupė buvo likviduota bandydama užimti 58-osios atskirosios etmono Ivano Vygovskio motorizuotųjų pėstininkų brigados pozicijas.

Apie tai pranešė Luhansko srities gubernatorius Serhijus Gaidajus.

Anot jo, Rusijos karinė vadovybė „Vagner“ samdinius siuntė į mūšį, pavyzdžiui, Popasnos kryptimi.

„Juos atsiuntė, kai Rusijos pajėgos savaitėmis stovėjo vietoje ir negalėjo užimti net mažyčio miestelio. Neseniai jie pasikėsino į 58-osios atskirosios etmono Ivano Vygovskio motorizuotųjų pėstininkų brigados, kuri kelerius metus gynė Luhansko sritį, pozicijas. Samdiniai šios brigados pozicijas atakavo ir iš oro. Vienas iš „Su-25“ pilotų, kurį pasamdė privati karinė kompanija, keletą dienų iš eilės apšaudė mūsų karius nevaldomomis raketomis. Galiausiai jį nuleido ant žemės“, – detalės atkleidė S. Gaidajus.

Luhansko srities gubernatoriaus teigimu, minėtoji „Vagner“ samdinių grupė buvo visiškai likviduota – kruvinas tų rusų verslas žlugo.

Jungtinės Karalystės (JK) žvalgybos tarnybų duomenimis, Rusija Ukrainoje pasitelkia „Vagner“ samdinius, kad galėtų sustiprinti savo fronto linijose esančias pajėgas ir kompensuoti personalo stygių bei nuostolius. Manoma, kad „Wagner“ samdiniai suvaidino vieną pagrindinių vaidmenų kovoje dėl Popasnos ir Lysyčansko miestų kontrolės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją