Apie tai savo „YouTube“ kanalo eteryje kalbėjo karo ekspertas Olegas Ždanovas, kurį cituoja portalas „Unian“.

Karinis teatras pradėjo judėti. Šis judėjimas labai aktyvus, didelis – nuo ​​Charkivo iki Chersono. Pasak eksperto, Rusijos kariai pradėjo masinį karių pergrupavimą visoje fronto linijoje, kurios ilgis siekia beveik tūkstantį kilometrų.

Kartu jis pažymėjo, kad situacija frontuose išlieka daugmaž stabili, fiksuojami aktyvumo pokyčiai.

Rusija šalia Ukrainos formuoja dar vieną smogiamąją pajėgą

Apie tai prieš dieną pranešė Ukrainos Vyriausiasis žvalgybos departamentas. Nurodoma, kad priešas planuoja užbaigti procesą iki rugpjūčio vidurio.

Žinoma, kad rusams nepavyko įgyvendinti savo planų dėl slaptos mobilizacijos ir 16 savanorių batalionų sukūrimo. Šaulių daliniai turėjo būti dislokuoti beveik visuose Rusijos Federacijos regionuose. Patvirtintais duomenimis, iki liepos vidurio buvo suformuoti 8 batalionai.

Tuo pat metu Karo studijų instituto ekspertai praneša, kad rusai, padarę veiklos pauzę, negalėjo padidinti savo pažangos. Rusijos kariuomenė toliau rengia nedidelius išpuolius į šiaurės vakarus nuo Slovjansko ir aplink Siversko bei Bachmuto rajonus, neužimdama nė vienos reikšmingos teritorijos.

Nužudė maždaug 50 belaisvių

Kare prieš Ukrainą Rusija peržengė dar vieną ribą – Donecke buvo nukankinta ir nužudyta maždaug 50 belaisvių. Ukraina ragina Jungtines Tautas bei Raudonąjį Kryžių imtis veiksmų bei ištirti šį išpuolį. Taip pat skelbiama, kad Rusija prarado jau 40 tūkst. kareivių, todėl aktyviai verbuoja naujus žmones – jiems siūlo net 5 tūkst. eurų siekiančius atlyginimus.

„Tai – sąmoningas rusų karo nusikaltimas, tai – sąmoninga masinė karo belaisvių žmogžudystė“, – savo kreipimesi į tautą kalbėjo prezidentas Volodymyras Zelenskis.

V. Zelenskio teigimu, į nelaisvę paimtų karių saugumas privalėjo būti užtikrintas Jungtinių Tautų ir Raudonojo Kryžiaus garantijomis, todėl jis paragino organizacijas įsikišti ir ištirti šį įvykį. Tarp nužudytųjų ir „Azov“ bataliono, gynusio Mariupolį, vyrai.

„Sprogimai įvyko naujai pastatytame pastate, specialiai paruoštame "Azovstal" kaliniams“, – sakoma Ukrainos pranešime.

Pati Rusija paskelbė, kad per ataką Olenivkos kalėjime, dėl kurios jie apkaltino Ukrainą, žuvo 40 karo belaisvių, dar 75 liko sužaloti. Rusijos televizija parodė sugriautus barakus ir sulamdytas metalines lovas. Vaizdo įraše taip pat matyti neryškūs pavidalai, panašūs į žmonių kūnus.

Ukrainos kariuomenė taip pat praneša, kad vakar sunaikino dešimtis rusų kareivių ir sėkmingai smogė dviem amunicijos sandėliams Chersono regione, kur vyksta intensyvūs mūšiai.

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorė JT pareiškė, kad nebeliko jokių abejonių, kad Rusijos tikslas – „visiškai ištrinti Ukrainą iš žemėlapio“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)