„Esu šokiruota ir pasipiktinusi, kad Emmanuelis Macronas su visa pagarba priima mano sužadėtinio Jamalo Khashoggi budelį“, – naujienų agentūrai AFP sakė Hatice Cengiz.

E. Macrono derybos Paryžiuje su naftos turtingos karalystės de facto valdovu, plačiai žinomu pagal inicialus MBS, vyksta Vakarų valstybėms po Rusijos invazijos į Ukrainą ieškant naujų energijos šaltinių, kad būtų mažiau priklausomos nuo Rusijos.

J. Khashoggi buvo nužudytas ir sukapotas į gabalus, kai 2018 m. spalį atvyko į Saudo Arabijos konsulatą Stambule tvarkyti dokumentų, kad galėtų vesti H. Cengiz. JT tyrimas apibūdino J. Khashoggi mirtį kaip „neteisminį nužudymą, už kurį atsakinga Saudo Arabija“. Saudo Arabijos sosto įpėdinis neigia užsakęs J. Khashoggi nužudymą. „Visi iki šiol atlikti tarptautiniai tyrimai (...) pripažino MBS atsakomybę už nužudymą“, – sakė H. Cengiz.

„Energijos kainų šuolis dėl karo Ukrainoje negali pateisinti, kad - vardan tariamai realistiškos politikos - atleidžiame nuo atsakomybės asmenį, atsakingą už Saudo Arabijos politiką politinių oponentų atžvilgiu“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją