Kinijoje, kur šaunamųjų ginklų kontrolė yra viena griežčiausių pasaulyje, smurtas panaudojant tokius ginklus yra retas reiškinys.

Šaudynės įvyko antradienį po pietų Sičuano provincijoje netoli Lešano miesto esančioje nedidelėje Mučuano apygardoje, trečiadienį pareiškė vietos viešojo saugumo biuras.

Įtariamasis, įvardytas kaip Li Qiangas, „ginklais sužeidė du žmones ir tris nužudė“, pranešė policija, bet nepateikė išsamesnės informacijos.

Policija nurodė, kad visi „su šia byla susiję ginklai ir šaudmenys buvo konfiskuoti“, ir pasiūlė 100 tūkst. juanių (14,5 tūkst. eurų) atlygį tiems, kurie „pateiks naudingų įkalčių arba sulaikys įtariamuosius nusikaltimu“.

36 metų įtariamasis yra policijos pareigūnas, praėjusiais metais apdovanotas už drąsą, nes išgelbėjo skendusius pagyvenusį vyrą ir moterį, rašoma viešojo saugumo biuro paskelbtame straipsnyje.

Minimas straipsnis buvo ištrintas iš biuro interneto svetainės, tačiau jį vis dar galima rasti „Google“ talpykloje.

Naujienų agentūrai AFP pavyko patvirtinti, kad įtariamasis yra tas pats pareigūnas, nes policijos skelbime apie premiją paskelbti įtariamojo vardas, pavardė ir gimimo data sutampa su nurodytais straipsnyje apie apdovanojimą už drąsą.

Neaišku, ar Li Qiangas vis dar tarnauja policijoje. AFP susisiekus su Mučuano apygardos policija, viena pareigūnė teigė nežinanti, ar tas asmuo incidento metu vis dar buvo tarnyboje.

Incidentas sukėlė karštas diskusijas internete, o su juo susijusios grotažymės buvo peržiūrėtos daugiau nei 250 mln. kartų.

Kinijoje, kurioje prieiga prie šaunamųjų ginklų griežtai ribojama, neretos peiliu ginkluotų asmenų atakos.

Pernai birželį rytiniame Ančingo mieste pėsčiųjų ir prekybos gatvėse peiliu ginkluotas vyras nužudė šešis žmones ir dar 14 sužeidė.

2021 metų balandį vienas vyras mirtinai subadė du vaikus ir dar 16 sužalojo per išpuolį vaikų darželyje šalies pietinėje dalyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją