Anksčiau šią savaitę dešimtys žmonių susirgo išgėrę metanolio – nuodingos alkoholio formos, kartais naudojamos kaip antifrizas, – kuris buvo pardavinėjamas keliuose Gudžarato valstijos kaimuose.

Vyresnysis policijos pareigūnas Ašokas Jadavas agentūrai AFP sakė, kad nuo to laiko Botado rajone mirė 31 žmogus.

Dar 11 žmonių mirė netoliese esančiame Ahmedabado rajone, AFP sakė kitas aukšto rango policijos pareigūnas V. Čandrasekaras.

„Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad aukos vartojo pramoninį metanolį, kuris ir sukėlė mirtį“, – teigė valstijos vidaus reikalų ministras Haršas Sanghavis. Pasak jo, 97 žmonės buvo paguldyti į ligoninę gydymui, dviejų būklė – kritinė.

Gudžaratas, ministro pirmininko Narendros Modžio gimtoji valstija, yra viena iš kelių Indijos valstijų, kuriose alkoholio vartojimas ir pardavimas yra neteisėtas.

Trečiadienį valstijos policijos viršininkas Ašišas Bhatija pranešė, kad visoje Gudžarato valstijoje buvo likviduotos nelegalios alkoholio parduotuvės ir suimti keli asmenys.

Tarptautinės Indijos stipriųjų gėrimų ir vyno asociacijos duomenimis, iš maždaug penkių milijardų litrų kasmet šalyje išgeriamo alkoholio apie 40 proc. pagaminama nelegaliai.

Indijoje kasmet šimtai žmonių miršta nuo pigaus alkoholio, pagaminto pogrindinėse spirito varyklose.

Alkoholiniai gėrimai dažnai sumaišomi su metanoliu siekiant padidinti jų stiprumą. Išgertas metanolis gali sukelti aklumą, kepenų pažeidimus ir mirtį.

Praėjusiais metais šiaurinėje Pandžabo valstijoje išgėrę nelegalaus alkoholio mirė 98 žmonės.

O 2019 metais per panašų incidentą šiaurės rytų Asamo valstijoje mirė daugiau kaip 150 žmonių, dauguma jų buvo arbatos plantacijos darbininkai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją