76 metų D. Trumpas nepaskelbė tikrai kandidatuosiąs, tačiau išdėstė, kokie, jo nuomone, turėtų būti „kito respublikonų prezidento“ prioritetai.

„Visada sakau: kandidatavau pirmą kartą ir laimėjau, tada kandidatavau antrą kartą ir pasirodžiau daug geriau, – kalbėjo D. Trumpas. – Mums gali tekti tai padaryti dar kartą. Turime sutvarkyti savo šalį.“

„Tikiuosi per ateinančias savaites ir mėnesius išdėstyti daug daugiau detalių“, – pridūrė eksprezidentas.

Likus kelioms valandoms iki D. Trumpo pasirodymo jo sąjungininkų vadovaujamame politikos institute „America First Policy Institute“, buvęs viceprezidentas Mike'as Pence'as, taip pat svarstantis galimybę 2024-aisiais siekti prezidento posto, kreipėsi į kitą konservatorių auditoriją Vašingtone.

Kalbėdamas fondo „Young America's Foundation“ konferencijoje, M. Pence'as sakė, kad amerikiečiai turi žvelgti į ateitį, o ne į praeitį, ir menkino nesutarimus su D. Trumpu.

„Rinkimai susiję su ateitimi“, – sakė buvęs viceprezidentas. – Šiandien atėjau ne žvelgti atgal, o žvelgti į priekį.“

„Man nežinoma, kad prezidentas ir aš nesutartume, – sakė jis. – Tačiau gali skirtis mūsų pozicijos dėl prioritetų.“

Pusantros valandos trukusioje D. Trumpo kalboje atsispindėjo daugelis jo pergalingos 2016-ųjų rinkimų kampanijos temų, įskaitant kovą su nelegalia imigracija ir nusikalstamumu.

Respublikonas pakartojo savo melagingus teiginius, esą jis laimėjo 2020 metų prezidento rinkimus, ir pasmerkė Atstovų Rūmų specialiojo komiteto atliekamą tyrimą dėl 2021 metų sausio 6 dieną eksprezidento šalininkų surengto Kapitolijaus šturmo.

D. Trumpas šį tyrimą pavadino „politinių hakerių ir banditų“ darbu.

„Jei išsižadėčiau savo įsitikinimų, jei sutikčiau tylėti, jei pasilikčiau namie ir tiesiog nusiraminčiau, Donaldo Trumpo persekiojimas tuojau pat liautųsi, – kalbėjo eksprezidentas. – Bet aš to nedarysiu. Aš negaliu to padaryti.“

„Jie tikrai nori man pakenkti, kad nebegalėčiau grįžti dirbti jums“, – sakė jis.

„Ir nemanau, kad taip nutiks“, – pridūrė D. Trumpas, o auditorija prapliupo džiaugsmingai skanduoti: „Dar ketveri metai!“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją