Iš pradžių tarnyba skelbė užregistravusi 6,8 balo stiprumo drebėjimą.

USGS pranešė, kad negilus žemės drebėjimas užfiksuotas 8 val. 43 min. vietos (3 val. 43 min. Lietuvos) laiku kalnuotoje ir mažai apgyvendintoje Abros provincijoje, esančioje pagrindinėje Lusono saloje.

Negilūs žemės drebėjimai paprastai padaro daugiau žalos nei gilesni.

Doloreso mieste, kuris pajuto visą žemės drebėjimo jėgą, išsigandę žmonės bėgo iš savo namų, be to, išdužo vietos turgaus pastato langai, naujienų agentūrai AFP sakė policijos majoras Edwinas Sergio.

„Žemės drebėjimas buvo labai stiprus“, – sakė E. Sergio ir pridūrė, kad policijos nuovados pastate atsirado nedidelių įtrūkimų.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame, AFP patikrintame vaizdo įraše iš netoli nuo Doloreso esančio Bangedo miesto užfiksuoti įtrūkimai asfaltuotame kelyje ir žemėje, tačiau nematyti, kad parduotuvėms ar namams būtų padaryta žalos.

Policijos viršininkas majoras Nazareno Emia AFP sakė, kad Bangede keli žmonės buvo sužeisti ir išvežti į ligoninę.

Universiteto studentė Mira Zapata buvo savo namuose San Chuano mieste, kai pajuto „labai stiprų drebėjimą“.

„Pradėjome šaukti ir išbėgome į lauką, – pasakojo ji. – Mūsų namas yra sveikas, tačiau apgadinti žemiau esantys namai.“

Trečiadienį įvykęs žemės drebėjimas buvo stipriausias Filipinuose užfiksuotas žemės drebėjimas per daugelį metų.

Filipinai patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“ – tektoninių plokščių sandūros zoną, pasižyminčią dideliu seisminiu ir vulkaniniu aktyvumu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją