Pagal reformą, patvirtintą kassavaitiniame ministrų kabineto posėdyje, užsieniečiai ne iš bloko valstybių, pragyvenę šalyje dvejus metus ar ilgiau, gali prašyti laikinų leidimų gyventi. Reforma taip pat leis tarptautiniams studentams studijų metu dirbti iki 30 valandų per savaitę ir pradėti dirbti Ispanijoje baigus studijas. Taip pat užsieniečiams bus lengviau gauti darbo vizą atvykti į Ispaniją ir įsidarbinti vietovėse, kuriose trūksta darbo jėgos.

Šios priemonės „pagerins Ispanijos migracijos modelį ir jo procedūras, dažnai lėtas ir netinkamas“ bei lemiančias Ispanijai „dideles socialines ir ekonomines išlaidas“, sakoma Socialinės apsaugos ministerijos pranešime. Socialinės apsaugos ir migracijos ministras Jose Luisas Escriva sakė, kad reforma siekiama „paskatinti reguliarią, tvarkingą ir saugią imigraciją“.

Nors pagal Europos standartus 13,65 proc. nedarbas Ispanijoje yra didelis, darbdaviai teigia, kad jiems sunku įdarbinti darbuotojus tokiuose sektoriuose kaip turizmas, žemės ūkis, statyba ir krovinių gabenimas. Europos Sąjungos šalių piliečiams leidžiama gyventi ir dirbti Ispanijoje, tačiau to nepakanka, kad būtų sumažintas darbo jėgos trūkumas.

Ispanija taip pat turi migracijos programas su tokiomis šalimis kaip Marokas, Ekvadoras ir Kolumbija, kad sumažintų darbo vietų trūkumą konkrečiose srityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją