Vakarai vengia faktinio šalies valdovo po karalystę kritikavusio „The Washington Post“ apžvalgininko J. Khashoggi nužudymo 2018 m. Saudo Arabijos konsulate Stambule. Oficialios Saudo Arabijos spaudos agentūros pranešime sakoma, kad M. bin Salmanas susitiks su abiejų šalių lyderiais aptarti dvišalių ryšių ir kaip būtų galima juos sustiprinti keliose srityse, taip pat bendrų interesų klausimų.

Pareiškime nenurodoma, kiek truks jo kelionė. Ji vyksta po 10 dienų, kai JAV prezidentas Joe Bidenas apsilankė Saudo Arabijoje ir susitiko su M. bin Salmanu, kelionę kritikavo daugelis Jungtinėse Valstijose ir tarptautinės teisių grupės.

JAV žvalgybos agentūros teigia, kad M. bin Salmanas, dar vadinamas MBS, įsakė nužudyti J. Khashoggi. Rijadas atmeta kaltinimą. Pernai M. bin Salmanas lankėsi keliose arabų šalyse, o birželį vyko į Turkiją, abiem šalims stengiantis normalizuoti po J. Khashoggi nužudymo įtemptus santykius.

Pernai Saudo Arabijoje lankėsi Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Graikijos ministras pirmininkas Kyriakas Mitsotakis.